Operski gala spektakl u Centru Sava

Izvor: Mondo, 09.Jan.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operski gala spektakl u Centru "Sava"

Solisti, Orkestar i Hor Narodnog pozorišta i gosti iz Italije održaće tradicionalni Novogodišnji operski gala koncert 13. januara

Ovogodišnji koncert održava se van matične zgrade zbog štete prouzrokovane požarom koji se desio na Velikoj sceni početkom decembra, a na programu će biti arije i dueti iz popularnih opera.

Svečani Novogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koncert počeće Srpsko-ruskim maršom Petra Iljiča Čajkovskog, u izvođenju Orkestra Narodnog pozorišta. Slede arije iz opereta Johana Štrausa i Franca Lehara, kao i popularna meksička pesma "Granada" koju je komponovao Augustin Lara. U drugom bloku na programu su arije svetskih operskih majstora Đoakina Rosinija, Žorža Bizea, Vagnera, Mocarta...

Na sceni će se smenjivati "slike" iz "Seviljskog berberina", "Don Karlosa", "Karmen", "Don Đovanija", "Fausta", a publiku će obradovati hor toreadora i ciganki iz Verdijeve "Travijate" u izvođenju Hora Narodnog pozorišta.

Gala koncert je režirala Ivana Dragutinović Maričić, dirigenti su Đorđe Pavlović, Ana Zorana Brajović, Zorica Mitev Vojnović, Đorđe Stanković i Dejan Savić.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.