Obezbeđene sve beogradske škole

Izvor: Studio B, 29.Avg.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđene sve beogradske škole

Četiri dana uoči početka školske godine direktori škola na sastanku sa nadležnima iz beogradske policije dogovorili su da većinu osnovnih i srednjih škola u Beogradu od septembra obezbeđuje policajac, dok će ostale biti pod video nadzorom 24 časa.

Prema dosadašnjoj statistici maloletnička delikvencija, upadi u školska dvorišta i tuče u beogradskim školama ređe su nego ranijih godina, međutim opasnost od psihoaktivnih supstanci i dalje vreba.

Na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa predstavnicima beogradske policije bili su i predstavnici osnovne skole sveti sava. U toj školi kažu da godinama nisu zabeležili ni jedan ozbiljniji incident u njihovoj školi, niti su i sa jednim od đaka imali veći problem. Za bezbednost učenika zaduženi su školski policajac, dežurni nastavnik, ali video nadzor.

Direktor ove škole kaže da im je na sastanku naglašeno da povedu računa i traže pomoć od policije kada organizuju ekskurzije i maturske proslave.

Najavljena je i edukacija đaka o narkoticima koja je do sada održana u 41-oj školi pred pet i po hiljada učenika. Beogradska policija nadležna je za 294 škole, u 131 radi policajac, a ostale redovno obilaze dežurne patrole.

  
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telefoni za prijavu problema sa drogom u školama

Izvor: Blic, 29.Avg.2012

Sastanak policije sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola održan je danas u prostorijama PU za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana. Policija je pozvala uprave škola da probleme sa narkoticima prijave na brojeve 279-74-16 i 279-74-21...Prošle godine policija je zabeležila porast sitnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.