Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom Porodilištu

Izvor: juGmedia, 02.Jan.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom Porodilištu

PIROT – Prvu bebu, dečaka u Novoj 2015. godini u Porodilištu pirotske Opšte bolnice rodila je Marija Stojanović (19) i to je njena prva beba.

„Očekivala sam da će biti dečak i baš smo se se obradovali suprug Vladica i ja. Oko imena se još nismo dogovorili. Suprug je da se sin zove Novak jer je prva beba rodjena u ovoj godini a ja sam da se zove Dušan.Videćemo- kaže ona.

Marija Mijalković je rodila devojčicu i to je druga beba u ovoj godini rođena u Porodilištu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pirotske Bolnice.

Predsednik opštine Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Zoran Nikolić posetili su danas Porodilište pirotske Opšte bolnice i uručili novogodišnje poklone bebama rodjenim u ovom Porodilištu U Porodilištu trenutno imaju osam beba.

Predsednik Vasić je rekao da tradicionalno prvih dana u Novoj godini obilaze Porodilište i dodeljuju paketiće novorođenoj deci.

„Najlepše je Novu godinu početi novim životom I radjanjem.Drago mi je što ima dosta beba u Porodilištu I što se oseća blagi porast nataliteta. Opština Pirot finansiranjem iz opštinskog budžeta uvela mnoge podsticajne mere kako bi se što više beba radjalo.I u ovoj godini smo podržali sve oblike socijalnih davanja, podrške roditeljtsvu , deci , omladini I studentima. Nadam se da se ostvaruje polako onaj cilj da P irot bude grad po meri dece-rekao je Vasić

Direktor JP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Zoran Nikolić je rekao da ovo preduzeće kao društveno odgovorno preduzeće pomaže mnoge akcije za decu i mlade i one koji se bave sportom.

„Ovo je prva akcija u Novoj godini. Biće ih naravno još. Drago mi je što Vodovod može da pomogne sve one akcije mkoje ćine život jednog grada- rekao je Nikolić.

Direktot Opšte bolnice dr Goran Petrović kaže da je zahvaljujući pomoći lokalne samouprave nastavljeno renoviranje ove ustanova i da je nabavljena neophodna oprema za Porodilište.

Dežurni ginekolog dr Vanja Dimitrtov je rekla da trenutno u Porodilištu ima osam beba

Načelnik Službe ginekologije I akušertva dr Sava Rančić kaže da je prošle godine bilo 589 beba , kao I pretprošle godine.

„Natalitet u Pirotskom okrugu ne pada- kaže Rančić.

(KRAJ)PAZ

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Novogodišnji pokloni za bebe u pirotskom porodilištu

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Jan.2015

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić posetili su danas Porodilište pirotske Opšte bolnice i uručili novogodišnje poklone prvim bebama rodjenim u ovom Porodilištu..Prva beba rodjena u 2015. godini u Porodilištu pirotske Opšte...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.