Nove nade srpskog rukometa: podmlađeni orlovi pobedili Ruse u Čairu

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove nade srpskog rukometa: podmlađeni "orlovi" pobedili Ruse u Čairu

Podmlađena rukometna reprezentacija Srbije je u svojoj prvoj kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2014. godine savladala u niškom Čairu Rusiju sa 30:29 (15:12).

Na krilima bučne podrške sa tribine "Čaira" odlično je otpočela ovaj meč ekipa selektora Veselina Vukovića, koji nije mogao da računa na dobar deo standarnih prvotimaca. Ipak, to što su se u timu našla petorica igrača iz srpskog šampionata nije smetalo "orlovima" da predstave ovdašnji rukomet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na dobar način. Naprotiv.

Golovima Nenadića Srbija je po prvi put stigla do dva gola prednosti povevši sa 9:7, a do odlaska na predah bilo je i "+3". Međutim, sve se promenilo početkom drugog poluvremena.

Rusi su po povratku iz svlačionica serijom 6:1 za osam minuta uneli strepnju u redove naših ljubitelja rukometa, ne i u tabor "orlova". Posle nekoliko "egal momenata", koji su doveli do rezultata 21:21, krenula je mnogo bolja igra naše reprezentacije, pre svega zahvaljujući majstorijama golmana Darka Stanića.

Iz minuta u minut Vukovićevi izabranici su gradili pa čuvali prednost, a dramu na kraju, posle uspešnog sedmerca Rusa koji su stotinak sekundi pre završetka prišli na 29:28 rešio je svojim golom Šešum, za nedostižnih "+2".

Naša nacionalna selekcija svoj drugi meč će odigrati kao gost Bosni i Hercegovini 4. novembra od 17 sati u Sarajevu. Četvrti učesnik grupe je Austrija. Plasman na kontinentalno prvenstvo rukometaša, koje će biti održano 2014. u Danskoj, izboriće po dve najbolje selekcije iz kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana ekipa.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KVALIFIKACIJE ZA SP: Srbija ka Danskoj krenula pobedom nad Rusima

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2012

U prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje se 2014. godine igra u Danskoj, izabranici selektora Veselina Vukovića su sa 30:28 pobedili tim koji ima desetoricu igrača iz Čehovskih medveda

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.