Nove investicije u energetiku

Izvor: RTS, 29.Apr.2011, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove investicije u energetiku

Do kraja godine počeće izgradnja male hidroelektrane na Ibru, rekao savetnik premijera Petar Škundrić prilikom puštanja u rad hidrocentrale u Studenici.

Izgradnja prve hidrocentrale kapaciteta deset megavata od ukupno deset malih hidrocentrala na Ibru počeće do kraja ove godine, izjavio je savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić.

Škundrić je podsetio da je za izgradnju tih hidrocentrala, ukupne snage oko 104 megavata, formirano zajedničko preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Elektroprivrede Srbije sa italijanskom kompanijom "Seći Energija".

"Investicije u energetici se, inače, odvijaju saglasno planiranoj dinamici2, rekao je Škundrić i dodao da je bilo određenih pomeranja rokova, zbog ekonomske krize.

"Očekujemo da će u narednih 15 dana biti rešeno pitanje tendera za izgradnju termoelektrane 'Nikola Tesla B3' i 'Kolubare B'", rekao je Škundrić prilikom puštanja u rad hidrocentrale u Studenici.

Savetnik premijera je istakao da se u junu očekuje odobrenje kineskog kredita za modernizacuju Termoelektrane i kopova "Kostolac". Škundrić očekuje da će ta investicija biti ostvarena po planu.

Svi kapitalni remonti u energetskom sektoru odvijaju po planu, kaže Škundrić, naglasivši da je počela obnova malih hidroelektrana u vlasništvu EPS-a, vredna oko 50 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.