Nova trilogija Džoa Aberkrombija

Izvor: Art-anima.com, 11.Apr.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova trilogija Džoa Aberkrombija

Džo Aberkrombi tvorac trilogije "Prvi zakon" (čiji je završni deo "Poslednji argumet kraljeva" izašao u februaru i na srpskom jeziku), najavio je za juli ove godine, objavljivanje prve knjige iz svoje nove trilogije "Half a King".

Predstavljajući planove u vezi sa narednim knjigama, Aberkrombi je rekao: "Ovom trilogijom želim uradim nešto drugačije, kraće, zategnutije; dela koja će svakom narednom stranicom čitaoca terati da sazna šta dalje sledi, i uvek mu pružati živopisne >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << likove, žestoke akcije, neočekivane zaplete i crni humor po kom sam poznat. To će biti knjige koje će udarati šamar svakom svojom sledećom stranicom."

"Zakleo sam se da ću osvetiti smrt svog oca. Možda sam upola čovek, ali je moja zakletva celovita", reči su kojima počinje prva knjiga u trilogiji "Half a King". Glavni protagonista princ Jarvi je obećao da će povratiti presto koji nikada nije želeo. Ipak on prvo mora da preživi okrutnost, lance, i da pobedi vode Razbijenog mora i to sve samo jednom rukom.

Za svog oca on je rođen kao slabić. Jarvi je sam na svetu u kom vladaju snažne ruke i hladno srce. On ne može nositi štit i mahati sekirom, zato mora da izoštri svoj um do smrtosnosne oštrine. Okupio je čudnu družinu otpadnika i izgnanika, za koje veruje da mu mogu pomoći da postane čovek kakav treba da bude. Čak i sa vernim prijateljima na svojoj strani, Jarvi uviđa da njegova misija može završiti kao što je i počela: u zamci i tragediji.

Trilogija "Half a King" će biti istovremeno objavljena u Britaniji i Severnoj Americi. Prva knjiga po kojoj jeimenovan i serijal, izaći će u julu 2014. godine. "Harper Kolins" će objaviti izdanje za Britaniju, dok će u Severnoj Americi izdavać tek biti imenovan. Druga i treća knjiga, "Half the World" i "Half a War" najavljene su za januar, odnosno, leto 2015. godine.

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.