Izvor: B92, 04.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Pomoć za raseljene sa Kosova

Beograd -- Privremeno raseljene sa Kosova i Metohije, koji žive u kampu na Adi Ciganliji, obišli su predstavnici Nove Srbije i najmlađima podelili paketiće.

"Želimo da naši prijatelji i sunarodnici sa Kosova i Metohije provedu božićne i novogodišnje praznike u zdravlju, veselju i nadi u bolje sutra", kazala je portparolka NS Dubravka Filipovska.

"Niti država Srbija sme da se odrekne Kosova i Metohije niti ljudi sa Kosova koji ovde žive smeju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izgube nadu da će se vratiti na svoja ognjišta", poručila je ona.

"Ova godina će biti vrlo teška, čeka nas duga diplomatska aktivnost - da jedan deo međunarodne zajednice koji je priznao nezavisnost Kosova i Metohije prošle godine ubedimo da samo pregovori i kompromisno rešenje mogu biti održivo i pravo rešenje za mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji", kazala je Filipovska.

Svedoci smo čestih napada i incidenata u južnoj srpskoj pokrajini, kazala je ona i dodala da "reakcija države Srbije mora biti jaka - moramo tražiti efikasnost međunarodne zajednice, da ne budu samo nemi posmatrači svih ovih događaja i napada na Kosovu i Metohiji, da se nađu počinioce i privedu pravdi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.