Mekfarlan: Teška godina za Srbiju

Izvor: RTS, 07.Apr.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekfarlan: Teška godina za Srbiju

Za Srbiju će ova godina biti dosta teška, ne samo zbog ekonomskih mera koje bi nova vlada trebalo da preduzme, već i zbog toga što će oporavak ekonomije u EU biti dosta spor, kaže otpravnik poslova Ambasade Velike Britanije u Beogradu Dejvid Mekfarlan.

Mekfarlan je na konferenciji "Produbljivanje privredne saradnje između Velike Britanije i Srbije" rekao da se nada da će nova vlada biti u stanju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u narednih nekoliko meseci bavi zakonodavnim problemima, poput usvajanja novog zakona o planiranju i izgradnji, novog zakona o radu i novog zakona o stečaju, jer su velika očekivanja od vlade.

Dodao je i da nema nameru da sumnja u posvećenost potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će i realizovati ove mere.

"Oporavak u Evropskoj uniji će biti spor, a ekonomski razvoj bi mogao da otežaju i problemi u odnosima Rusije u Ukrajine i nezakonitog pripajanja Krima", dodao je Mekfarlan i naveo da bi ovi razlozi mogli takođe da utiču na privredni razvoj Srbije.

Privrednu saradnju Srbije i Velike Britanije Mekfarlan je ocenio kao dobru, ali je primetio da ima dosta prostora za veću trgovinsku razmenu i kao primer naveo veliki broj britanskih kompanija koje investiraju na srpskom tržištu.

Mekfarlan je istakao da je za Srbiju veoma važno što je započela pregovore o pristupanju EU, ali je primetio da takva situacija sa druge strane znači i da će pažnja međunarodne zajednice ka Srbiji biti mnogo veća.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Biće ovo teška godina za Srbiju"

Izvor: B92, 07.Apr.2014

Beograd -- Za Srbiju će ova godina biti dosta teška, ne samo zbog ekonomskih mera koje bi nova Vlada Srbije trebalo da preduzme, već i zbog sporog oporavka ekonomije u EU...To je izjavio otpravnik poslova ambasade Velike Britanije u Srbiji Dejvid Mekfarlan na konferenciji "Produbljivanje privredne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.