Markovićev koktel za 4.000 ljudi

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markovićev koktel za 4.000 ljudi

Jagodina -- Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma priredio je tradicionalni novogodišnji koktel za 4.100 ljudi.

Već tradicionalni prijem priređen je za više od 4.000 privrednika, poljoprivrednika, zdravstvenih i prosvetnih radnika, studenata, sportista, predstavnika crkve, vojske, pravosuđa, policije...

Svečanosti u Sportskoj hali JASA u Jagodini prisustovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i ministar saobraćaja i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Aleksandar Antić i savetnik premijera Ivice Dačića Ivica Tončev.

Marković je istakao da posebno želi da čestita premijeru Ivici Dačiću, na borbi u Briselu kako da sačuva srpsku zemjlu na Kosovu i Metohiji i da Srbija dobije pristupne pregovore za ulazak u Evropsku uniju.

"Čestitku želim da uputim i prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, koji se sa Dačićem bori za bolje sutra građana Srbije", kazao je Marković.

Pozdravljajući goste, Marković je rekao da je u Jagodini "mnogo napravljeno u svim oblastima života" i istakao da uspesi ne bi bili ovakvi kakvi su da nije bilo jedinstva svih partija koje imaju predstavnike u gradskoj vlasti.

On je istakao da je prioritet Jagodine i Srbije otvaranje novih radnih mesta, a kada je u pitanju Jagodina, do "kraja naredne godine biće otvoreno šest fabrika italijanskih kompanija i jedne ruske u kojima će zaposlenje naći 3.000 radnika".

"Žao mi je što u budžetu Republike Srbije za 2014. godinu nisu planirana sredstva za subvencije za otvaranje novih radnih mesta", rekao je Marković i poručio da "Srbija nema vremena da se svađa, Srbija mora da radi, a oni za koje je narod glasao moraju da opravdaju poverenje".

Marković je rekao da na tenderima za radove u zemlji više posla moraju dobijati domaće firme, a ne stranci, "što će unaprediti privredu" i poručio da se "plate radnicima moraju isplaćivati redovno".

On je zahvalio na dobroj saradnji u zdravstvu, prosveti, policiji, pravosuđu, sindikatima i drugim institucijama "koje moraju biti u službi građana".

"Radimo sve da 2014. godina u Jagodini bude bolja od ove", rekao je Marković i najavio izgradnju banje u Jagodini, uz napomenu da je na 400 metara u blizini Akva'parka pronađena termomineralna voda temperature 37 stepeni, pogodna za lečenje desetak bolesti.

Marković je najavio "za dve-tri godine" izgradnju hotela u Grčkoj na delu mora na kome je Jagodina od grčkih prijatelja dobila dva hektara zemljišta.

Goste je zabavljao Aleksandar Aca Lukas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Jagodini koktel za 4.000 ljudi

Izvor: Radio 021, 27.Dec.2013, 10:33

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma priredio je novogodišnji koktel za 4.100 ljudi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.