Mali: Do kraja marta 10 novih aviona

Izvor: Blic, 24.Okt.2013, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Do kraja marta 10 novih aviona

Savetnik prvog potpredsednika Vlade za finansije i privredu Siniša Mali izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana zvanično početi rad nove avio kompanije "Er Srbija" koja će do kraja marta sledeće godine imati 10 novih aviona.

Mali je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da će na taj način u potpunosti biti zamenjena stara flota JAT-ovih aviona i da će ti avioni biti uzeti na dugoročni lizing. U toku su pregovori između Vlade Srbije, "Etihada" "Er Basa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i "Boinga" oko kupovine novih aviona, istakao je Mali i dodao da se, po završetku pregovora oko kupovine, prvi avioni, koji će biti u vlasništvu "Er Srbije", očekuju 2015. odnosno 2016. godine.

Govoreći o radu nove avio kompanije, Mali je najavio da će prvi sledeći avion stići u narednih nekoliko dana, podsetivši da je prvi već sleteo prethodne subote. Do kraja godine stići će još četiri, što znači ukupno šest do kraja godine, a do kraja marta sledeće godine stići će preostalih četiri, objasnio je Mali. Mali je najavio da će finansiranje novih aviona obaviti "Er Srbija", u kojoj je država vlasnik 51 odsto, a "Etihad" vlasnik 49 odsto.

- Očekujemo da ćemo do novembra, decembra naredne godine prvi put, posle više od 20 godina, imati profitabilnu kompaniju - najavio je on.

Prema njegovim rečima, planovi su da bude veći broj novih destinacija i udvostručavanje broja letova do polovine naredne godine. Mali je rekao da će "Er Srbija" direktno zapošljavati 1.500 ljudi, pri čemu će dobavljači i poslovni partneri koji rade sa JAT-om zapošljavati još oko 5.000 ljudi.

Mali smatra da je avio kompanija bitna za razvoj ekonomije, da će nova direktna avio linija sa Abu Dabijem doprineti razoju ekonomskih odnosa izmedju UAE i Srbije i da će "Er Srbija" doprineti privlačenju stranih investicija. On je najavio da će i danas tokom celog dana biti sastanci sa ljudima iz "Etihada", koji se nalaze u Srbiji.

Mali je rekao i da će u delegaciji iz Srbije u kojoj će biti predstavnici vlade, koja će u subotu otputovati prvim letom za Abu Dabi, biti skoro 50 ljudi i da će ih na aerodromu dočekati zvaničnici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić će razgovarati o izgradnji fabrike za proizvodnju delova za avione i biće održani sastanci sa predstavnicima "Etihada", najavio je Mali.

On je podsetio da će sutra na aerodromu u Surčinu biti velika ceremonija, koju će predvoditi Vučić i generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić, a da će danas biti otvorena obnovljena poslovnica avio kompanije u Bulevaru Kralja Aleksandra kod Crkve Svetog Marka u Beogradu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali: Do kraja marta 10 novih aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2013

Savetnik prvog potpredsednika Vlade za finansije i privredu Siniša Mali izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana zvanično početi rad nove avio kompanije "Er Srbija" koja će do kraja marta sledeće godine imati 10 novih aviona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.