Laušević hoće u Srbiju, ali nema pasoš

Izvor: TvojPortal.com, 31.Dec.2011, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laušević hoće u Srbiju, ali nema pasoš

/vesti online/ Žarko Laušević trebalo bi da se u narednih nekoliko meseci vrati u Srbiju, ali ne znam kad tačno, jer on nema važeće putne isprave. Kada prođu novogodišnji i božićni praznici, pokrenućemo proceduru za dobijanje dokumenata - rekao je za beogradske medije Vladan Bojić, advokat poznatog glumca, osuđenog na 13 godina zbog dvostrukog ubistva i ranjavanja. Lauševića je pre dva dana pomilovao predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Boris Tadić.

Glumac Žarko Laušević
 

Bojić je dodao da njegov klijent prilično dugo nije boravio u Srbiji i da nije upoznat da li će i kada moći da se lično pojavi pred medijima.
- Tek kada se bude vratio u zemlju odlučiće da li, kada i kako da se obrati javnosti. On je želeo da zvaničnim saopštenjem ukaže ljudima kako bi bio najsrećniji kada bi pravdu našao pred sudom, a ne dobijanjem pomilovanja. Za ovo se borio deset godina, ali zbog samovolje crnogorskih pravosudnih organa bio je primoran da se obrati Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu - rekao je advokat Bojić.
Za oko tri nedelje, kada se Laušević bude obratio Konzulatu Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama za izdavanje dokumenata, biće poznato i kada će mu biti uručene putne isprave.
Opširnije

Srbijazarko lausevic.nema pasos
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.