Kosovo: Mirna protestna molitva

Izvor: B92, 01.Jul.2011, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Mirna protestna molitva

Priština -- Oko 500 muslimanskih vernika klanjalo na trgu između Skupštine Kosova i Skupštine Prištine u znak protesta zbog malog broja džamija u Prištini.

Ovo je treći petak da vernici tako protestuju zato što Islamska zajednica Kosova nije dobila dozvolu opštinskih vlasti za izgradnju velike džamije.

Prema predstavnicima demonstranata, takav verski objekat je potreban Prištini.

Pripadnici udruženje Ujedinjenje, čiji je lider Fuad Ramići, zahtevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Opština Priština hitno odredi mesto i izda dozvolu za izgradnju džamije.

Za razliku od prethodna dva protesta u kojima je prilikom klanjanja namaza blokiran saobraćaj u glavnoj prištinskoj ulici, ovog puta je

sve prošlo bez incidenta i, kako su rekli u policiji, u najboljem redu.

Priština ima 20 džamija koje ne mogu zadovoljiti potrebe muslimanskih vernika, posebno petkom kada veliki broj vernika klanja džuma-namaz.

U opštini Priština ističu da vrlo ozbiljno razmatraju zahtev Islamske zajednice i da će vrlo brzo odrediti lokaciju i dati saglasnost za izgradnju nove džamije.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUSLIMANI ZOVU NA PROTEST, TRAŽE DŽAMIJU PORED HRAMA HRISTA SPASA U PRIŠTINI

Izvor: Kurir, 01.Jul.2011

PRIŠTINA -- Muslimani na Kosovu pozvali na protest posle molitve tražeći prostor za novu džamije pored hrama nedovršenog pravosalvnog hrama Hrista spasa u Prištini...Od Vlade Kosova traže da održi obećanje o izgradnji džamije u centru grada koja bi prema njihovim planovima trebalo da se gradi...

Nastavak na Kurir...

Kosovo: Muslimani zovu na protest

Izvor: Glas javnosti, 02.Jul.2011, 07:09

Priština -- Muslimani na Kosovu pozvali na protest posle molitve tražeći prostor za novu džamije. U policiji kažu im neće dozvoliti da blokiraju ulice tokom demonstracija...Muslimani se žale da nema dovoljno prostora na Kosovu da primi sve veći broj vernika i zahtevaju da vlasti obezbede prostor...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.