Kameron primenjuje Vulinov recept

Izvor: Press, 17.Feb.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron primenjuje Vulinov recept

Britanski premijer Dejvid Kameron želi da "pomogne mladima da razumeju da socijalna pomoć nije jednosmerna ulica" tako što će od njih tražiti da je zarade.
Konzervativci pripremaju nove zakonske izmene kojima je predviđeno da mladi nezaposleni ljudi, koji duže od šest meseci nemaju posao, ne školuju se i nisu u procesu obuke za posao, obavljaju neplaćene poslove kako bi mogli da dobijaju predviđenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << socijalnu pomoć.
To znači da će mladi nezaposleni Britanci stari između 18 i 21 godine morati da nedeljno upišu najmanje 30 sati društveno korisnog rada i da provedu još deset sati u potrazi za poslom. Kako je navedeno, poslovi bi bili najrazličitiji - od pripremanja jela za stare, do rada u dobrotvornim organizacijama.
"Cilj reformi je da pobedimo dugoročnu nezaposlenost kod mladih, ali i da pomognemo mladeži da shvati da socijalna pomoć nije jednosmerna ulica", rekao je Kameron. Promene su deo dugoročnog ekonomskog plana aktuelnih britanskih vlasti, a kako kažu iz Kameronove partije "nije u pitanju samo ušteda novca".

"Želimo da menjamo živote, da ova zemlja postane zemlja koja nagrađuje rad i koja daje svima jednaku šansu za bolju budućnost. Želimo da mladi preduzmu nešto povodom sopstvenih života. Naš cilj u sledećem sazivu parlamenta je da potpuno rešimo nezaposlenost kod mladih. Želimo da stanemo na kraj dobro poznatom putu, koji mlade vodi od kapija škole, preko zavoda za zapošljavanje, do života od socijalne pomoći", poručuju konzervativci.
Cilj ovih mera je da "mladi steknu radno iskustvo, ali i radnu disciplinu i osećaj za odgovornost svakodnevnim pojavljivanjem na poslu".
Podsetimo, rad za socijalnu pomoć bio je goruće tema u Srbiji u oktobru prošle godine, kada je Vlada Srbije donela uredbu po kojoj će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo.
Ministar za rad Aleksandar Vulin branio je tu uredbu rečima da je u pitanju evropska praksa.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kameron: Zaradite pomoć

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2015, 08:21

LONDON, Britanski premijer Dejvid Kameron želi da „pomogne mladima da razumiju da socijalna pomoć nije jednosmjerna ulica“ tako što će od njih tražiti da je zarade. Konzervativci pripremaju nove zakonske izmjene kojima je predviđeno da mladi nezaposleni ljudi, koji duže od šest mjeseci nemaju...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.