Jelka vredna 11 miliona dolara

Izvor: B92, 16.Dec.2010, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelka vredna 11 miliona dolara

U duhu božićnih i novogodišnjih praznika, hotel "Emirats palas" u Abu Dabiju okitio je novogodišnju jelku ukrasima vrednim 11 miliona dolara.

Generalni menadžer hotela Hans Olberc je za lokalni list izjavio da jelka, visoka 13 metara, ima 131 ukras, uključujući ukrase od zlata i dragog kamenja, kao što su dijamanti i safiri.

Olberc je rekao da je radio sa jednim juvelirom u hotelu u stvaranju "jedinstvenog drveta i doživljaja za goste ove godine", prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je agencija AP.

Hotel bi mogao da se kandiduje za Ginisovu knjigu rekorda za najskuplju božićnu jelku na svetu. Trenutno tu titulu ima jelka vredna 10,8 miliona dolara, koja je bila okićena sa 83 komada nakita u Tokiju 2002. godine.

Hotel "Emirats palas" poseduje svoju marinu, heliodrom i automat iz kog možete kupiti male zlatne poluge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.