Jelka u Beogradu visoka 15 metara

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelka u Beogradu visoka 15 metara

Na beogradskom Trgu Republike namešteno je postolje na kojem će se nalaziti do sada najviša novogodišnja jelka koju je imala srpska prestonica, visoka 15 metara, a na kojoj će lampice biti svečano upaljene u nedelju, 14. decembra.
Postolje je visoko 1,6 metara, a prema rečima direktora "Beokoma" Darka Glavaša, jelka će zauzimati prostor od oko 50 kvadratnih metara. Težina čitave konstrukcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je sedam tona.

Sastavljanje jelke koja će krasiti Trg Republike trajaće tri dana, kako bi se njena konstrukcija, s obzirom na veličinu, na pravi način obezbedila. 

"Jelka će biti ukrašena do vrha u naredna dva dana, a dekorisaćemo je ukrasima sa simbolima Beograda, ali i sa ukrasima koji nose oznaku ''Er Srbija'' i ''Etihad'', s obzirom na to da su oni pomogli postavljanje jelke", rekao je Glavaš, a saopštila je Gradska uprava. 

Kako je dodao, Beograđani će osim jelke i ukrasa u širem centru grada, moći da uživaju i u Trgu otvorenog srca, koji će biti otvoren 14. decembra.

Trg otvorenog srca biće otvoren 14. decembra dečijom predstavom u 16 časova, osvetljenje će biti svečano pušteno u 17 sati, a potom će biti održan koncert "Global warming orchestra", trubača, di-džejeva i folklornog ansambla. 

Na dečijoj bini će, svakodnevno do 15. januara, biti održavane predstave za najmlađe, a na Trgu će biti postavljen i "Božićni market", koji će raditi svakog dana od 10 do 23 sata. Duž Knez Mihailove ulice, kao produžetak Trga otvorenog srca, biće postavljene tezge koje će biti otvorene do 18 sati.

Za novogodišnju noć, građani koji se odluče da je dočekaju na beogradskim trgovima i ulicama, moći će da uživaju u nastupima muzičara na tri bine - rok, pop i folk i di džej bini.

Za sada je poznato da će na DJ bini koja će biti smeštena na Studentskog trgu, nastupiti Marko Nastić, Lea Dobričić i Marko Milosavljević, kao i još dva ili tri domaća di džeja.

Rok bina će biti postavljena na Trgu Republike, gde će i 30. decembra biti održan koncert, dok će pop-folk bina biti postavljena ispred Skupštine Srbije. 

Nastupi na sve tri bine počeće u 20 sati, i trajaće do tri sata ujutru.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novogodišnja jelka u Beogradu biće visoka 15 metara

Izvor: Politika, 11.Dec.2014

BEOGRAD – Na beogradskom Trgu Republike namešteno je postolje na kojem će se nalaziti do sada najviša novogodišnja jelka koju je imala srpska prestonica, visoka 15 metara, a koja će biti svečano upaljena u nedelju, 14. decembra...Postolje je visoko 1,6 metara, a prema rečima direktora „Beokoma”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.