Izvozimo sumpornu kiselinu u Nemačku

Izvor: S media, 28.Okt.2010, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvozimo sumpornu kiselinu u Nemačku

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) "Bor" i korporacija Solvadis komoditi kemikals iz Frankfurta potpisaće do kraja godine ugovor o isporuci sumporne kiseline koja se proizvodi u borskom kombinatu bakra, najavio je danas RTB.

Ugovor o isporuci sumporne kiseline potpisali su generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski i predstavnik nemačke firme Norbert Hetmer.

Modernizacija RTB-a za tri godine

"Nemci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su zainteresovani za kupovinu viška sumporne kiseline koji nam ostane nakon podmirenja domaćeg tržišta. Oni žele i da od trenutka aktiviranja nove fabrike sumporne kiseline od nas kupuju kompletnu količinu monohidrata pod istim uslovom", rekao je Spaskovski.

On je ocenio da taj posao pokazuje da postoji tržište koje traži sumpornu kiselinu i da su sumnje u mogućnost plasmana tog proizvoda u budućnosti bile neopravdane.

Beta
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.