Ilić: Milijardu evra za kamate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Milijardu evra za kamate

BEOGRAD -

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da će Srbija sledeće godine morati da izdvoji milijardu evra da bi servisirala kamate na kredite koje je uzela aktuelna vlada.

"Javna potrošnja u Srbiji premašuje 60 odsto, a dozvoljeno je 40 odsto. Broj zaposlenih činovnika je 118.000, u javnom sektoru radi 538.000, a u proizvodnji samo 301.000", rekao je Ilić, uz konstataciju da to Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unija neće tolerisati, niti želi da o tome razgovara.

Ilić je na konferenciji za novinare optužio vlast da je ogrezla u korupciji, da sve medije drži pod kontrolom i da Srbiju svakim danom udaljava od EU.

Lider Nove Srbije smatra da Vlada Srbije "ne postoji" jer nije jedinstvena i nema snage da zauzme jedinstven stav o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

"O suštinskim pitanjima koja se tiču Kosova i Metohije se ne raspravlja. Ne sme da se uđe u parlament, da se napravi deklaracija jer nema saglasnosti. Vlada je maltene pala", kazao je Ilić na konferenciji za novinare.

On je tvrdi da je Srbija u velikim problemima i da je potrebno raspisati izbore, jer Vlada Srbije ne može da se dogovori ni o jednom važnijem problemu, a sve "krupnije stvari se guraju pod tepih".

Prema njegovim rečima, krivične prijave koje stoje u fiokama teške su skoro 11 milijardi evra.

"Niko ne sme da ih pipne, jer će pasti vlada, ali ne sme ni da ih odbaci, jer su dokazane i argumentovane", izjavio je Ilić.

Po Iliću, nema nikakve šanse da Srbija uđe u EU sa ovakvim odnosom vlade prema državi, sa ovakvim institucijama i "bahatim ponašanjem pojedinih ministara i premijera".

On tvrdi da je Srbiju od EU udaljila aktuelna vlada, istakavši da dobijanje statusa kandidata ništa neće rešiti, jer u zemlji postoje brojni problemi koje Unija neće tolerisati.

"Da smo daleko od EU to ne kažem ja, već zvanične svetske i evropske institucije", naveo je Ilić, pozivajući se na dokument koji je EU nedavno dostavila Srbiji, a u kojem je ponovo ukazano na problem korupcije u policiji, zdravstvu i pravosuđu.

Predsednik NS je kao razloge zbog kojih Srbija ne može da uđe u EU naveo i ekonomsku situaciju, razorenu privredu, zaduženost, nezaposlenost i znatno veći broj zaposlenih u javnom sektoru nego u proizvodnji.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.