Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han:Nama proširenja u narednih pet godina

Predloženi evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanes Hahn, rekao je da neće biti nikakvog proširenja EU tokom petogodišnjeg mandata ako on postane komesar odgovoran za tu oblast.

Govoreći na saslušanju u Evropskom paralmentu 30.septembra, Austrijanac po izboru predsjednika Evropske komisije, Jean Claude Junckera, rekao je da se ni jedna nova država neće pridružiti evropskom klubu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u ovoj dekadi.

Hahn nije rekao da to znači da će proces proširenja biti zaustavljen već da će se proce pregovora nastaviti sa državama kao što su Crna Gora i Srbija.

Govoreći o Zapadnom Balkanu, Hahn je rekao da taj region ne može biti prazno mjesto u Evropi kada je riječ o transportu i energetskoj infrastrukturi, podvlačeći da će EU nastaviti da radi na povezivanju zemlja regiona.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija da razmotri sankcije RUS"

Izvor: B92, 30.Sep.2014

Komesar EU za regionalnu politiku Johanes Han izjavio da ukoliko želi da postane članica EU, Srbija mora da razmotri odluku da ne podrži sankcije protiv Rusije...Han je u obraćanju Evropskom parlamentu takođe rekao da ako Beograd želi da "napreduje ka članstvu, moraće da pošalje pravi signal"...

Nastavak na B92...

Hanh:Srbija da pažljivo razmotri odbacivanje sankcija za Rusiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014

Budući komesar EU za susjedstvo i pregovore u poroširenju Johanes Hahn danas je poručio da Srbija treba dobro da razmotri svoje odbijanje da se priključi sankcijama EU za Rusiju ako se Beograd nada članstvu u EU...Hahn je na saslušanju u Evropskom parlamentu, u utorak 30.septembra rekao da ukoliko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.