Google investira u novinarstvo

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google investira u novinarstvo

Međunarodni institut za novinarstvo primio je juče donaciju kompanije Google u iznosu od 2,7 miliona dolara, sa ciljem da podstakne inovacije u novinarstvu.

Ovaj institut sa sedištem u Beču novac će iskoristiti za finansiranje projekata koji se bave razvojem novih digitalnih novinskih platformi. Institut će organizovati konkurs sa ciljem da unapredi digitalno novinarstvo tako što će finansirati nove načine za informisanje zajednice u Evropi, Africi i na Bliskom istoku. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ova suma, deo je obećanih 5 miliona dolara, koje je Google u oktobru prošle godine namenio podsticanju inovacija u digitalnom novinarstvu. U svom zvaničnom saopštenju tim povodom, iz ove kompanije naglasili su da je novinarstvo osnova za funkcionisanje demokratije.

Kako medijske kuće sve više bivaju onlajn, Google nastoji da im prisustvo olakša i sa tehničke strane, ali investirajući u nove digitalne platforme, koje će izdavačima omogućiti više prihoda, naglasili su iz ove kompanije.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.