Izvor: Kurir, 17.Okt.2010, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE ĆETE ZA NOVU GODINU?

Dani u kojima smo bili kratkih rukava mašu nam još samo u retrovizoru. Naseobine nam sve više mirišu na onaj zavodljivi nostalgični smog koji najavljuje idiličnu zimu. Približava se „holidej sizn“ - praznični dani lumpovanja, slavlja i razdraganih druženja. Oštriji vazduh bistri nam um, koji je na slatkim mukama - gde i s kim za najluđu noć, šta obući i koliko stotina, pa zašto ne i hiljada evra potrošiti na putovanja i poklone?

Da ne biste posle na pitanje gde ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bili u najvažnijoj noći u godini odgovarali ko bednici sa „skromno, u krugu porodice“ ili „tu u obližnjem restoranu za pišljivih 40 evra po osobi“, savetujem da već danas počnete s planiranjem aranžmana za kakvu bogovsku destinaciju, kakvu i zaslužujete! Pa pobogu, ostalo je još svega dva i po meseca, već za koji dan biće kasno!

Možda je baš neki od gradskih trgova vodećih metropola Evrope pravo mesto za vas! U ponoć ćete čestitati partneru u malom pariskom lokalu na obali Sene ili će vam se (ukoliko ste singl) filmski svezati sudbine u nekoj žovijalnoj uličici Barselone ili Lisabona. A možda biste se ipak, nakon posete ulici crvenih fenjera u nekom kofi-šopu prepustili kakvom vrsnom halucinogenu - hašišu, gljivama ili el-es-diju, legalno dostupnim u Amsterdamu i Pragu.

Za ovakav aranžman bi valjalo izdvojiti najmanje 599 evra plus džeparac, a možda i nekoliko hiljada, što da ne? Ukoliko baš imate zmiju u džepu, možete proći i nešto jeftinije u Istanbulu, Kairu, Atini, Pešti, Bratislavi, Pirotu, Kučevu...

A vi biste gradsko ludilo ipak zamenili za skijanje, kućicu u planini, jagnjetinu, pucketanje kamina i čaj s rumom? Tu na pljuvobac su vam Kopaonik, Zlatibor ili Jahorina (za koju je Pušenje odavno ispevalo da „tamo je lijepo i zdravo štaviše“, a luzere pustite da ostanu „u prljavom gradu i ustima skupljaju kapi kiše“). Ako ste ipak nešto maštovitiji, prepustite mašti da vas rola poput lavine. Možda vas preko svih tih Alpa i Kilimandžara otkotrlja direktno u belu magiju netaknute prirode glečera Antarktika, gde ćete u 2011. godinu uploviti moćnim ledolomcem.

Zimogrožljivi ste i ne volite sneg? Pa što ne kažete? Zbog takvih kao što ste vi Bog je i stvorio sve te Balije, Fidžije, Madagaskare i Nove Zelandove. Potrebno je za početak odvojiti kojih 800 ili malo više evra za avion, a ako se u trenutku kada se kazaljke poklope (šutirajući šugavu 2010. na đubrište istorije) zateknete u bagatelnom Tajlandu, na Kubi, Trinidadu i Tobagu ili u Meksiku, sva ta egzotika će vas koštati tako malo, da ćete moći da se razbacujete kao beg! Ma bre, ko šeik! Ma šta šeik, kao mandarin! Kao mandarin, bre!

Ako ste već bili na svim navedenim destinacijama, pa ne biste i za Novaka da se ponavljate, tu su plivanje sa ajkulama u Južnoj Africi, druženje s majanskim domorocima u nepreglednim pećinama meksičkog Tak Be Haija, jurcanje za divljim konjima Patagonije, safari, paraglajding, doček u balonu iznad Menhetna ili Londona, prekid novogodišnjeg šahovskog turnira u Moskvi izazvan divljanjem razularenih šahovskih navijača...

Naravno, sve vam ovo predlažem pretpostavljajući da ste i vi od one ugledne gospode koja je pregornim radom i na pošten način stekla svoj skromni i tako lako dostupan imetak. Pa niste valjda, nedobog, neki od onih zavedenih jadnika koji po vasceli dan sede ispred TV, žderu jeftin ajvar s rasprodaje, ljušte pivo iz one dvolitarske plastične kace i analiziraju postupke onog finog tetoviranog bate koji secka mrežu u Đenovi?
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.