FABRIKA MAZIVA OČEKUJE OPORAVAK DO NOVE GODINE

Izvor: Kurir, 04.Avg.2011, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FABRIKA MAZIVA OČEKUJE OPORAVAK DO NOVE GODINE

KRUŠEVAC - Vršilac dužnosti generalnog direktora Fabrike maziva (FAM) Vladica Petrović, koji je na dužnost postavljen nakon raskida privatizacije, izjavio je da će ta kruševačka fabrika konsolidovati svoje poslovanje do Nove godine.

Petrović je rekao da je novi menadžment kao prioritetne zadatke postavio obezbeđivanje stabilnosti u poslovanju, očuvanje kontinuiteta proizvodnje i tržišnu poziciju fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja je zbog dugova članica Nibens grupe učinjenih u njeno ime, zapala u finansijske teškoće.

- Prvo što treba uraditi jeste obezbediti proizvodnu i pravnu stabilnost firme, obezbediti potrebne izvore za nabavku sirovina, evidentirati sva potraživanja koja je moguće naplatiti i napraviti dogovore sa dužnicima, a pre svega evidentirati potraživanja prema Nibens grupi koja su za nas jako značajna jer je reč o velikim sumama - precizirao je Petrović.

On je dodao da je neophodno pripremiti i nastup na tržištu kakav je FAM i do sada imao.

- To nije lako i mi za to tražimo izvore finansiranja da bi mogli da sačuvamo tržišnu poziciju. U ovom trenutku imamo stabilnu proizvodnju, nameravamo da ovih dana proizvode ponudimo i na akciji, da bi skrenuli pažnju na sebe i pokazali da živimo i postojimo i da i partneri i potrošači mogu da računaju na nas - najavio je Petrović.

Poslovodstvio fabrike će se, po Petrovićevim rečima, obratiti Ministarstvu ekonomije za sredstva potrebna za pokretanje novih proizvodnih programa, ali i za izmirenje obaveza prema strateškim dobavljačima koji i dalje imaju puno razumevanje za situaciju u kojoj se Fabrika maziva nalazi.

Na pitanje kakve su šanse da, nakon najavljenih dogovora sa bankama, FAM naplati svoja potraživanja od Nibens grupe, Petrović je podsetio da je Fabrika maziva uzimala kredite i bila jemac za članice Nibens grupe, te da je sve to "uredno evidentirano".

- U daljem radu, odnosno "prebijanju" tih finansijskih obaveza, s obzirom na to da imamo veoma visoka potraživanja od Nibens grupe, očekujemo podršku i pomoć Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije - kazao je Petrović.

U Fabrici maziva, koja je nakon nedavnog raskida privatizacije ušla u proces restrukturiranja, država je za zastupnika kapitala postavila Ljubomira Šubaru iz Beograda.

Novi upravni odbor preduzeća je Vladicu Petrovića, diplomiranog hemičara i dosadašnjeg predsednika Samostalnog sindikata FAM-a, za vršioca dužnosti generalnog direktora Fabrike postavio krajem jula.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.