Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džombić predložio novi sastav vlade

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je da će kabinet koji predlaže predstavljati vladu kontinuiteta, s obzirom na to da su u prethodne četiri godine ostvareni izuzetni rezultati na svim poljima delovanja.

Džombić je za ministra finansija predložio Zorana Tegeltiju, unutrašnjih poslova Stanislava Čađu, pravde Džerarda Selmana, lokalne uprave i samouprave Lejlu Rešić.

Za ministra za ekonomske odnose i koordinaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predložio je Željku Cvijanović, rada i boračko-invalidske zaštite Petra Đokića, saobraćaja i veza Nedeljka Čubrilovića, zdravlja i socijalne zaštite Ranka Škrbića i prosvete i kulture Antona Kasipovića.

Za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Miroslav Milovanović, trgovine i turizma Gorana Zlatkovića, a za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić.

Nada Tešanović je predložena za ministra porodice, omladine i sporta, a Davor Čordaš za ministra za izbeglice i raseljena.

Za ministra industrije, energetike i razvoja predložen je Željko Kovačević, a Jasmin Komić za ministra nauke i tehnologije.

"Ovo će biti vlada okrenuta realnom sektoru, koja će biti usmerena ka stvaranju dodatne vrednosti u proizvodnji, školstvu, zdravstvu i sportu. Ovo će biti vlada koja će imati sluha za sve kategorije našeg društva, rekao je Džombić, obrazlažući program rada vlade pred poslanicima Skupštine RS.

On je naglasio da su prioriteti evropske integracije, regionalna saradnja, povećanje privredne aktivnosti, borba protiv kriminala i korupcije, socijalna pravda i društvo znanja.

Skupštinskom zasedanju prisustvuje više ambasadora, kao i banjalučki episkop Jefrem i biskup Franjo Komarica.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.