Dušan prva beba u julijanskoj Novoj godini

Izvor: Kurir, 14.Jan.2013, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan prva beba u julijanskoj Novoj godini

Dvadesetosmogodišnjoj majci Milici Cvetković iz Kragujevca Dušan je prvo dete, a kako kaže, ona i suprug planiraju još prinova u porodici

KRAGUJEVAC - Prvorođena beba u julijanskoj Novoj godini u Kragujevcu, kojoj su roditelji već dali ime Dušan, na svet je došla 35 minuta posle ponoći. Dvadesetosmogodišnjoj majci Milici Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz Kragujevca Dušan je prvo dete, a kako kaže, ona i suprug planiraju još prinova u porodici.

Dušan je zdrav i napredan dečak, težak 3,6 kilograma. Kao i prvog januara i prvorođena beba po Julijanskom kalendaru od grada Kragujevca je dobila poklon čestitku u vrednosti od 100.000 dinara.

Zamenik predsednika Skupštine grada Slavica Kominac, koja je predala poklon čestitku, kaže da će Kragujevac i ubuduće podsticati natalitet i da je planiran čitav niz mera koje treba da olakšaju roditeljima podizanje dece.

Od početka 2013. godine u kragujevačkom porodilištu na svet su došle 73 bebe. U protekloj godini rođeno je oko 2.100 mališana, što je manje nego u 2011. godini.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dušan je prva beba u Srpskoj novoj godini

Izvor: Kragujevac.rs, 14.Jan.2013

Prva beba rođena u kragujevačkom porodilištu u Srpskoj novoj godini je dečak Dušan, težak 3600 grama i dugačak 53 cm, koga je na svet donela majka Milica Cvetković (28), prvorotka, tridesetak minuta posle ponoći..

Nastavak na Kragujevac.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.