Drugi dan Karavana B92 na Kosovu

Izvor: B92, 30.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi dan "Karavana B92" na Kosovu

Beograd -- Danas je drugi dan akcije "Humanitarni karavan B92" u okviru koje se dele novogodišnji paketići deci sa Kosova i Metohije.

Humanitarni karavan posle Osojana i Goraždevca danas obilazi Orahovac i Veliku Hoču. U okviru akcije biće podeljeno oko 800 novogodišnjih paketića deci na Kosovu. Akciju B92 podržalo je više od 50 kompanija iz cele Srbije, ali i neke od opština, udruženja, gimnazija...

Svaki paketić sadrži igračke, slatkiše i školski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pribor, dok su za najugroženije osnovne škole na Kosovu obezbeđeni laptop računari, štampači, agregati, akumulatori, televizori, DVD uređaji, školski pribor, ozvučenje.

Celokupnu akciju prate kamere TV B92 sa namerom da se po povratku napravi TV specijal, kako bi građane Srbije obavestili o položaju svih koji žive u enklavama, a naročito o teškom položaju dece i najnemoćnijih.

"Radio televizija B92 i ove godine uz pomoć brojnih domatora organizuje akciju za podelu paketića deci u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji. Obišli smo tokom jučerašnjeg dana Osojane i Goraždevac, a danas, evo, pristižemo u Orahovac i obići ćemo Veliku Hoču tokom današnjeg dana", rekao je jedan od učesnika akcije, novinar i voditelj TV B92 Miloš Milovanović.

"Ono što je, takođe, zanimljivo u vezi sa ovom akcijom i razlikuje se u odnosu na prošlu godinu jeste da smo uz pomoć Telekoma Srbije doneli i uređaje za stalni pristup internetu, u sklopu akcije da svaka škola u Srbiji ima internet, koja treba da bude realizovana do kraja sledeće godine", kazao je on.

Velika podrška za akciju

Humanitarnu akciju podržali su:

ABS Holdings, Aerodrom "Nikola Tesla", Agrobanka, Airport City Beograd, Art Ival, Avon, Beli dvor, Beoauto, Best pack, Centroproizvod, Comtrade, Dexy Co, Dijamant, Enco book, Enel PS, EXIT Tim, Exit wear, Farmakom, Fruvita, Geokarta, Gradska pijaca, Hemel, Ikarbus, Jamax M, Kolvel Helios, Kontal, Laguna, Lavirint, Mace d.o.o, Micros grupa, Moskovska banka.

Tu su i Mostprojekt, Mozzart, MST Gajić-štamparija, Narodna kancelarija, OMV Srbija d.o.o, Opština Jagodina, Pamet, Papirni svet, Perutnina Ptuj, Pilot toys, Roche d.o.o, Sofos, Studio Berar, Sve za kuću, Telekom Srbija, Telenor fondacija, Triple jump, Troti Co, VIP mobile, Deseta beogradska gimnazija, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva.

Besplatan bežični internet za školu u Osojanu

U sklopu akcije Telekoma Srbije i B92 uveden je besplatni bežični internet u školi u Osojanu.

Inače, cilj akcije je da se u svim školama u Srbiji, kojih je preko 1.800, realizuje besplatni pristup internetu i da se škole opreme tehnikom koja ce pomoći edukaciju u oblasti informacionih tehnologija.

Donatori su poklonili laptopove, ali i uređaje koji će savladati česte nestanke struje - akumulatore, ups uređaje i agregate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.