Do posla najlakše u Kini i Indiji

Izvor: B92, 25.Dec.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do posla najlakše u Kini i Indiji

Vašington -- Ukoliko želite da nađete zaposlenje u 2011, treba da otputujete u Indiju, Kinu, Tajvan ili Brazil, savetuje američki finansijski časopis Forbs.

Ove četiri zemlje će imati najveću potrebu za radnom snagom u novoj godini, pokazali su rezultati istraživanja širom sveta.

Tokom prvog tromesečja 2011, perspektive u pogledu zapošljavanja u ovim zemljama su više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obećavajuće - 42 odsto u Indiji i 40 odsto u Kini gde je posebno uočljiv manjak radne snage u fabrikama.

Forbs podseća da su plate u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu ove godine naglo porasle i da se Kina suočava sa sve većom konkurencijom susednih zemlja.

Globalno, nova radna mesta biće prvenstveno namenjena kvalifikovanoj radnoj snazi u sektorima kao što su geoinženjering, naftna industrija i informatički sistemi.

U Brazilu, koji beleži sedam odsto rasta unutrašnjeg bruto proizvoda, samo u toku prethodne godine otvoreno je 1,5 miliona radnih mesta.

Prema istraživanju koje je sproveo Menpauer, 47 odsto novih radnih mesta biće otvorena na američkom kontinentu, 24 odsto u osam azijskih i pacifičkih zemalja, a 29 odsto u Evropi, Bliskom istoku i Africi zajedno. Na listi 10 top mesta za zapošljavanje su još Turska, Singapur, Australija, Hong Kong, Peru i Kostarika.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Do posla najlakše u Kini i Indiji

Izvor: Capital.ba, 26.Dec.2010, 08:28

VAŠINGTON, Ukoliko želite da nađete zaposlenje u 2011, treba da otputujete u Indiju, Kinu, Tajvan ili Brazil, savjetuje američki finansijski časopis Forbs. Ove četiri zemlje će imati najveću potrebu za radnom snagom u novoj godini, pokazali su rezultati istraživanja širom svijeta. Tokom prvog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.