Do kvalitetnijeg goriva tek sledeće godine

Izvor: MojAuto, 18.Feb.2011, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kvalitetnijeg goriva tek sledeće godine

Prošlo je oko mesec i po dana od kada je na snagu stupila odluka o liberalizaciji tržišta naftnim derivatima. Očekivanja su bila umerena, uglavnom zbog loših iskustava u prošlosti, ali i zbog nespremnosti države i trgovaca da odmah omoguće fer borbu za svakog kupca. U međuvremenu gorivo je dodatno poskupelo, a kvalitet ostao isti, tj. na ne baš zavidnom nivou. Razlozi se mogu naći u nedovoljnoj pripremljenosti trgovaca za nove standarde koje moraju ispuniti (za šta je predviđen određeni rok), ali i u prilagođavanju kontrolnih tela zaduženih da prate kvalitet goriva. U Radnoj grupi pri Ministarstvu trgovine, koja je zadužena da prati naftno tržište, kažu da su kontrole u toku i da predstoji dosta posla do potpune primene standarda evrokvaliteta.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na MojAuto...






Povezane vesti

Skupo, a loše gorivo

Izvor: AutoBlog, 18.Feb.2011

Od liberalizacije naftnog tržišta u Srbiji prošlo je mesec i po dana. Na pumpama ima svih vrsta derivata, ali su sve skuplji i vozači se još uvek žale na kvalitet.Mišljenja vozača na ulicama su različita. Neki tvrde da gorivo nije kvalitetnije nego što je bilo, dok su drugi mišljenja da kvalitet...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.