Crno-bela Arena dočekuje kralja

Izvor: RTS, 02.Jan.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-bela Arena dočekuje "kralja"

Prvi spektakl u novoj godini - Partizan u grotlu Kombank arene dočekuje ekipu madridskog Reala, neporaženu u dosadašnjem delu sezone. Da li će Partizan, bez Duška Vujoševića, skinuti krunu "kraljevskom klubu" i na najbolji način započeti novu godinu, saznaćemo u četvrtak uveče. Kretanje rezultata pratite na internet portalu RTS-a.

Veći spektakl teško da je bilo ko mogao da zamisli. Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana nove godine Partizanu na noge stiže strašni Real iz Madrida, neporažen u dosadašnjem delu sezone.

Kombank arena će biti poprište velikog duela. S jedne strane će biti mlade crno-bele snage, s druge legija prekaljenih asova. Oko njih, dvadeset hiljada navijača, s jednom željom - da Partizan u novu godinu uđe sa pobedom.

Ipak, taj zadatak nikako neće biti lak. Real je ove sezone neporažen u 25 mečeva, a deset pobeda u Evroligi zabeležili su na fantastičan način. Protivnici su redom padali pred „kraljem", a najubedljiviji trijumf zabeležen je u petom kolu, kada je Efes pregažen rezultatom 103:57!

Partizan se nekako dokopao Top 16 faze takmičenja u koju ulazi kao autsajder. Ipak, velika borbenost mladog tima crno-belih, kao i mentalitet Duška Vujoševića, garantuju veliki broj spektakularnih mečeva.

Crno-beli će i protiv Reala igrati oslabljeni. Bertans i Vesterman već dugo su van stroja, a na meču neće biti ni bolesnog Vujoševića. Prvi put u karijeri Velimir Gašić će samostalno predvoditi ekipu u Evroligi.

Trener Reala Pablo Laso rekao je uoči meča sa Partizanom da su crno-beli opasan rival koji na svom terenu uvek ima dodatnu energiju zbog podrške sa tribina.

"Partizan ima nekoliko mladih igrača, koji su na terenu vrlo energični. U Beogradu je uvek dobra atmosfera, tako da znamo da će nam biti veoma teško. Partizan ima talentovane igrače kao što su Bogdanović i Milosavljević, koji stalno napreduju. Tu je i Kinzi, koji ima prepoznatljiv stil igre, i odlični centar Lovernj", rekao je Laso za sajt Evrolige.

I tradicija je protiv crno-belih. Partizan je u svojoj istoriji samo dva puta savladao Madriđane, poslednji put pre dve sezone, predvođen sjajnim Nikolom Pekovićem.

Ipak, ko god dolazi u Beograd, ne može da računa na laku pobedu, a nadamo se da će košarkaši Partizana to pokazati, i da će, nošeni navijanjem, stići do trijumfa, koji bi talentovanoj generaciji crno-belih košarkaša dao krila.

Meč između Partizana i Reala igra se u četvrtak od 19 časova, a kretanje rezultata možete pratiti na našem internet portalu.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi od madridskog Reala

Izvor: Studio B, 02.Jan.2014

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradu od ekipe Reala iz Madrida sa 80:64 (29:17, 18:22, 11:10, 22:15), u utakmici prvog kola F grupe Top 16 faze Evrolige...Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Kinsi sa 17, Bogdanović sa 15 i Lovernj sa 13 poena, dok su Real do pobede predvodili Rodrigez...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.