Cena uglja čeka novu Vladu

Izvor: Glas javnosti, 23.Jun.2012, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena uglja čeka novu Vladu

RESAVICA - Povećanje cene uglja, koju je početkom godine zatražilo Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU) Resavica, sačekaće novu vladu, iako je trebalo da usledi u aprilu ili maju, rečeno je u Informativnoj službi preduzeća.

Više cene uglju rudari su ugradili u program poslovanja za ovu godinu i u januaru su zatražili da se cena industrijskog uglja poveća 30 do 40 odsto, a za široku potrošnju devet odsto.

Generalni direktor ovog javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Goran Bojić ranije je izjavio Tanjugu da taj procenat poskupljenja industrijskog uglja, koji uglavnom ide za termoelektrane i toplane, "neće uticati na cenu struje jer se radi o veoma malim količinama u odnosu na one količine koje dolaze iz Basena Kolubara",

On je dodao da ni povećanje cene od devet odsto za široku potrošnju, "neće ugroziti životni standarad građana jer se radi o malom povećanju".

Uz napomenu da JP PEU ima najjeftiniji ugalj u regionu, Bojić je istakao da će nova cena pomoći rudarima Resavice da budu više zastupljeni u energetskom sistemu države i da lakše prevazilaze svakodnevne teškoće u privređivanju.

Rudnici Resavice su za ovu godinu planirali proizvodnju 700.007 tona uglja - 4,5 odsto više nego prošle godine. Termoelektrani "Morava" iz Svilajnca, prema ugovoru, biće isporučeno 300.000 tona.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.