Bez dočeka u centru, ali slavlje na Paliluli

Izvor: RadioCity.rs, 24.Dec.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dočeka u centru, ali slavlje na Paliluli

Nišlije će morati same da se snalaze kako bi se zabavile u najluđoj noći, jer budžet grada ne dozvoljava tradicionalno organizovanje dočeka na centralnom gradskom trgu.
Nema ništa ni od ponude Nove stranke da organizuje doček jer, kako je saopšteno, grad nije odgovorio na njihov dopis.
Centralni gradski trg zauzele su novogodišnje tezge. Novogodišnje euforije nema. Nema ni pravog novogodišnjeg sjaja na ulicama, poput onog u drugim većim gradovima Srbije, a ni građani >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << koje smo mi anketirali nemaju poseban osećaj radosti pred doček. Na trgu su se dugi niz godina tradicionalno u ponoć 31. decembra okupljale brojne Nišlije, pa neki naši sugrađani smatraju da su uskraćeni za doček u centru.

„Potpuno jesmo. Moralo se odvojiti i malo para za takve stvari, to je jednom godišnje i Nišlije moraju osetiti da ima nekog boljitka“, rekao je stariji gospodin za City radio.
Neki smatraju da je doček Nove godine na gradskom trgu odlična zabava za sve one koji nemaju mogućnost da te večeri sebi priušte odlazak u kafanu ili van grada, ali ima i onih koji misle da je to uzaludno trošenje novca iz gradskog budžeta.

„Ne treba da se organizuje jer to je uzaludno bacanje para. S obzirom kako sada živimo, da nemamo primanja, da fabrike ne rade, znači nema se para. Bolje će mladi kod kuće za 2, 3 ili 5 hiljada da proslave, nego tamo da idu i onda se napiju, razbijaju izloge i opet mi građani to plaćamo“, priča jedna Nišlijka.
Doček na Paliluli
Nakon što je saopšteno iz Grada da organizovanog dočeka na Trgu Kralja Milana neće biti, iz Opštine Palilula su saopštili da će se uz pomoć donatora organizovati skromna proslava na Paliluli.
Doček je organizovan za  Palilulce, ali i ostale Nišlije. Bina će biti postavljena pored pijace, a na njoj će se smenjivati domaći bendovi. Na Palilulski doček dolazi i Deda Mraz koji će deci deliti paketiće.

Do dočeka 2015. godine je ostalo još samo nekoliko dana, a odluka da organizovana proslava u centru izostane je doneta. Za mnoge od nas veselje, muzika, vatromet i poznata lica na niškom trgu u najluđoj noći imali su posebnu draž. Pa, na žalost velikog broja Nišlija, novogodišnja euforija ovog puta neće ispuniti gradski trg, ali će je možda Nišlije pronaći na Paliluli.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.