10 odluka koje ne treba da donesete

Izvor: B92, 25.Dec.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 odluka koje ne treba da donesete

Pre nego što napravite vašu listu Novogodišnjih odluka, vodite računa o izvodljivosti istih, da ne bi neke od njih propale i pre nego što su stupile u realizaciju.

Neke Novogodišnje odluke se krše pre nego što na kalendaru prekrižite 1. februar, a neke nikada i ne dođu na red. Kako vam se to ne bi dešavalo, izbegavajte zacrtavanje navedenih kratkoročnih ciljeva.

1. Pronaći ljubav

Iako bi bilo lepo da se zaljubite, život i sudbina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (ako u nju verujete) nekada imaju sasvim drugačije planove za vas. Umesto da odlučite da krenete u potragu za ljubavlju, rešite čvrsto da ćete učiniti sve da sopstveni život učinite bogatijim i više se družite. Što više budete izlazili u narednoj godini, to ćete imati više šanse da sretnete „pravu osobu".

2. Izgubiti pet kilograma

Taj „višak" koji imate možda se i ne primećuje toliko koliko vi mislite. Uostalom, možda gubljenjem kilograma nećete postići ni bolji izgled ni bolje zdravlje. Odluka koju treba da donesete je da ćete zdravije jesti i više vežbati, a kilogrami ako odu, sretno otišli.

3. Ne obraćati pažnju na (popuniti praznu crtu)

Bilo da je reč o staroj ljubavi, lošoj navici ili hrani, time što ćete sebi „zabraniti" da se interesujete za njih, nećete postići ništa konkretno. Razmišljajte pozitivno i odredite stvari koje želite i treba da radite, a opsesija će vremenom nestati.

4. Dobiti bebu

Ne može svako dobiti bebu baš onda kada poželi, a stavljanjem ove stavke na listu prioriteta, samo ćete sebi otežati postizanje tog cilja. Donesite odluku da će vam beba biti u planu i da ćete preduzimati konkretne mere za tako nešto. Nemojte očekivati da ćete uspeti čim odlučite i nervirati se ako vam to ne polazi za rukom, jer stres može otežati začeće.

5. Dati otkaz

Ako mrzite vaš posao, fokusirajte se na to šta dobro možete izvući iz onoga što trenutno imate – dobre kontakte, preporuke, učenje nečeg novog i drugačijeg što do sada niste isprobali. Verujte nam na reč, da ovakvo vreme (u ekonomskom smislu) nije dobro za takve poteze.

6. Ubediti partnera da se venčate

Možda nekim ljudima treba nešto više vremena da se odluče za takav korak, ali ako već duže vreme ne uspevate da voljenu osobu „naterate" na brak, možda ona i nije prava za vas.

7. Raskinuti

Dobro razmislite o vašim potezima. Možda trenutnoj vezi samo treba osveženje? Takođe, nije pametno raskidati ako već nemate neku „alternativu".

8. Bolje se slagati sa (popuniti praznu liniju)

To je ista odluka kao i ona o gubljenju kilograma. Ona zahteva ozbiljne pripreme i odlučnost i nije dovoljno da se zaustavljate samo na rečima. Zacrtajte nekoliko poteza koji vas mogu približiti toj osobi.

9. Buditi se 30 minuta ranije

Ako nikada niste ustajali rano, i pet minuta vam može biti mnogo za početak. Postepeno uvodite sve nove rutine u život.

10. Dobiti na lutriji

Verovatno i sami uviđate da ovo nije nikakva odluka. Zavrnite rukave i zaradite novac.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

10 odluka koje ne treba da donesete

Izvor: medio.rs, 26.Dec.2011, 10:57

Pre nego što napravite vašu listu Novogodišnjih odluka, vodite računa o izvodljivosti istih, da ne bi neke od njih propale i pre nego što su stupile u realizaciju.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.