Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratio se PureView tamo gde mu je i mesto!

PureView tehnologija kamere, koja je oduševila korisnike širom sveta i dokazala da i mobilni telefoni mogu imati sjajne kamere, vraća se na Nokia telefone!

O ovome se već pričalo - i sad je zvanično istina! EUIPO izveštaj (European Intelectual Property Office) potvrdila je da HMD Global ima pravo na korišćenje PureView imena i patenata na Nokia telefonima. Novim modelima Nokia >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << telefona sa Zeiss potpisom upravo je to falilo - savršena kamera, pojačana PureView algoritmima, koji su se dokazali na Nokia 808, Lumia 1020, Lumia 1520 i mnogim drugim Lumia telefonima, koji su bili među najboljim kamera-telefonima na tržištu.

Osim PureView logotipa i patenata, HMD Global je preuzeo prava i za Xpress-On i Asha uređaje, što znači da ćemo videti i Nokia muzičke telefone, ali i posebnu seriju povoljnih, moguće Android Go ili Android One ili “nepametnih“ telefona.

Prema nepotvrđenim informacijama sledeći PureView Nokia telefon imaće kružni dizajn kamere, poput Lumia 1020 legende i čak pet kamera, koje razvija nemačka kompanija Zeiss, zajedno sa HMD Global timom.

Ukoliko želite da znate priču o novoj Nokia kompaniji - evo je ovde!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.