Revolucionarni modeli mobilnih telefona ’70-tih i ’80-tih

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Maj.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucionarni modeli mobilnih telefona ’70-tih i ’80-tih

1973. – Motorola DynaTAC – prototip koji je upotrebljen za prvi razgovor s mobilnim telefonom.
1983. – Motorola DynaTAC 8000X je bio prvi mobilni telefon. Gle čuda, ličio je na fiksne, a i mogućnosti su mu bile slične, tj. služio je samo za razgovor.
1987.Nokia Cityman 1320 – Model s kojim je Nokia ušla u svet mobilnih telefona. Popularnost je doživeo kada ga je Gorbačov iskoristio da iz Helsinkia pozove svog Ministra za komunikacije.
1989. – Motorola MicroTAC 9800X – Bio je prvi telefon na preklop i bio je pravi hit. Možda i zato što je bio „prcvoljak“ naspram ranijih „cigli“.

1 od 3



Motorola DynaTAC
Nokia Cityman 1320
Motorola MicroTAC 9800X












REVOLUCIONARNI MODELI MOBILNIH TELEFONA ’90-tih

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

Revolucionarni modeli mobilnih telefona

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 21.Maj.2017

Ukoliko se već duže od 20 godina družite sa mobilnim telefonom, velike su šanse da je jedan od modela koji ste koristili posedovao i čuveni Nokia logo. Po neki model se možda i dalje nalazi u nekoj zavučenoj fijoci i – što je najčešći slučaj – još uvek može da vas prene prepoznatljivom...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.