Microsoft prodao Nokiju kompaniji Foxconn za 350 MILIONA DOLARA

Izvor: Telegraf.rs, 18.Maj.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft prodao Nokiju kompaniji Foxconn za 350 MILIONA DOLARA

Microsoft je danas svoju diviziju mobilnih telefona prodao kompaniji Foxconn, odnosno njenom ogranku FIH Mobile, za 350 miliona dolara.

Prodaja će uticati na 4.500 radnika koji će iz Microsofta direktno preći u Foxconn, a div iz Redmonda prodajom predaje prava na korišćenje Nokia brenda, ključnog mobilnog softvera, servisa, kao i svih drugih ugovora i sporazuma o snabdevanju.

Prodaja utiče na uređaje koji i dalje koriste ime >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Nokia, a Microsoft napominje da će nastaviti da razvija Windows 10 Mobile, Lumia telefone i Windows Phone uređaje koji nastaju u partnerstvu sa Acer-om, Alcatel-om...

Microsoft je prošle godine promenio strategiju kada su u pitanju mobilni telefoni, jer je odlučio da se fokusira na "flagship", jeftine i biznis uređaje.

Trenutno kruže glasine da se div iz Redmonda fokusira i na lansiranje Surface Phone telefona koje će biti sledeće godine.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.