Izvor: Politika, 13.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret „Noći muzeja”

Kada u subotu 16. maja sat pokaže 18 časova prestonica će uploviti u „Noć muzeja”. Da bi se desetine hiljada posetilaca ove manifestacije lakše snašlo u toj noći kulture i umetnosti, na sajtu nocmuzeja.org ukucavanjem destinacija koje žele da posete mogu da dobiju mapu koja će im pokazati najkraći put do njih.

Sve znamenitosti grupisane su u sedam zona. Oni koji se te večeri budu našli u zoni A u Pedagoškom muzeju moći će da saznaju na koje sve načine >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su učenici bili kažnjavani.

Nedaleko od njega, u Etnografskom muzeju, videće odeću sa kraja 19. i početka 20. veka. Na žurki u Akademskom parku ljudi će se suočiti sa činjenicom da svaka konzerva bačena da prirodno trune nadživi onoga ko ju je bacio, a galerija „Haos” neka dela Save Šumanovića prvi put će javno izložiti.

U Muzeju pozorišne umetnosti sugrađani će imati priliku da uživaju u fotografijama i snimcima pokreta Sonje Vukićević i da lično upoznaju ovu legendu beogradske baletske scene.

Album najinteresantnijih mitskih životinja biće na dohvat ruke u galeriji „Feniks”. Hemijski i Matematički fakultet prikazaće zaostavštinu hemičara Sime Lozanića, spektakl „Između magije i hemije” i izložbu „Računari, ili kako je sve počelo”.

O tome kojim je sve putevima jevrejski narod dospevao na jugoslovenske prostore „govoriće” stalna postavka Jevrejskog istorijskog muzeja. A šta sve umeju bivši učenici Prve beogradske gimnazije, stare 170 godina, oni će i pokazati u svečanoj sali ove škole.

I. J.

[objavljeno: 13/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.