Wall Street pod pritiskom jeftinije nafte

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2018, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street pod pritiskom jeftinije nafte

NEW YORK – Na Wall Streetu su u petak indeksi pali, pri čemu je zbog oštrog pada cijena nafte pod najvećim pritiskom bio energetski sektor, dok je gubitke ublažilo jačanje trgovačkog i sektora proizvođača čipova.

Cijene barela nafte potonule su u petak na međunarodnim tržištima prema 77 dolara nakon što su Saudijska Arabija i Rusija poručile da su spremne ublažiti ograničenja opskrbe, dogovorena radi smanjenja viškova na tržištu.

Na londonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je tržištu cijena barela pala 1,51 dolar u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 77,28 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 1,37 dolara nižoj cijeni, od 69,34 dolara.

Ruski ministar za energetiku Aleksandar Novak i njegov saudijski kolega Khalid al-Falih sastali su se u St. Peterburgu kako bi proučili uvjete sporazuma o ograničenju proizvodnje koji su na snazi od početka prošle godine.

Ministri su zajedno s kolegom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata raspravljali o povećanju proizvodnje za milijun barela dnevno, izjavili su izvori Reutersu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.