Wall Street: Oprezna trgovina, indeksi stagnirali

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Sep.2019, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Oprezna trgovina, indeksi stagnirali

NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer su ulagače zabrinuli slabi gospodarski pokazatelji iz Njemačke, a oprezni su i zbog neizvjesnosti u vezi trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine.

Dionice tehnoloških kompanija uknjižile su bolje rezultate, neutralizirajući tako pad dionica banaka. Dionice Applea su porasle za 0,5 posto, a proizvođača čipova, kompanije Nvidija, za 1,4 posto.

U posebnom fokusu bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << podatak za Njemačku, čiji preliminarni ukupni PMI za rujan pokazuje pad aktivnosti privatnog sektora po prvi put u proteklih šest i pol godina. Ukupni PMI, koji objedinjuje tamošnji proizvodni i uslužni sektor, skliznuo je tako na 49,1 bod, s 51,7 bodova u kolovozu, jer se kriza u proizvodnom sektoru dodatno produbila dok je rast u uslužnom sektoru posustao.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.