Večeras koncert povodom 60 godina Drugog programa Radio Beograda

Izvor: RTS, 21.Apr.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras koncert povodom 60 godina Drugog programa Radio Beograda

Povodom 60 godina postojanja Drugog programa Radio Beograda, u Kolarčevoj zadužbini nastupiće Hor i Orkestar RTS-a uz dirigenta Bojana Suđića. Kao solista nastupiće bariton Zeljko Lučić, koji već deceniju karijeru gradi u njujorškom Metropolitenu.
Ovaj koncert je najsvečaniji trenutak proslave 60. rođendana Drugog programa Radio Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Obeležavanje jubileja počelo je dodelom književne nagrade Nikola Milošević, a nastaviće se otvaranjem izložbe pod nazivom "Biti drugi" u noći muzeja i objavljivanjem knjige "Ko je radio na Radiju".

"Radio Beograd 2 je tokom ovih 60 godina menjao koncepciju, profil, urednike, nazive emisija. Međutim, jedna stvar je ostajala ista za sve to vreme. Na tom programu su uvek radile ličnosti prvog reda. Samo da nabrojite ta imena videli bi ste da je to zapravo čitav jedan vek u novinarstvu na radiju, našoj kulturi", kaže glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio Beograda Radoman Kanjevac.
Bariton Željko Lučić izvešće u drugom delu koncerta nekoliko arija.
"Ono o čemu ja razmišljam je isključivo pevanje. Ne razmišljam više ni o tehnici ni da li imam visoke note ili nemam. To je sve već prevaziđeno. To je došlo do nekog automatizma i to je to. Ono što je meni najglavnije je da što bolje donesem tu ulogu u kojoj sam trenutno. A ono što bih postavio još više od ovog što sam rekao je da uradim ili otpevam ono što je od mene tražio dirigent ", kaže Lučić.
Večerašnji koncert iz Kolarčeve zadužbine biće direktno prenošen od 20 časova na Drugom i Trećem programu radija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Željko Lučić oduševio publiku na Kolarcu

Izvor: RTS, 21.Apr.2018

Najavljivan kao muzički događaj godine, nastup Željka Lučića uz Simfonijski orkestar i hor RTS-a, večeras na sceni Kolarca opravdao je velika očekivanja beogradske publike. Ovim koncertom Radio Beograd 2 obeležio je 60 godina postojanja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.