(VIDEO) MARINA ABRAMOVIĆ U NJUJORŠKOM MUZEJU MODERNE UMETNOSTI

Izvor: Kurir, 01.Jun.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) MARINA ABRAMOVIĆ U NJUJORŠKOM MUZEJU MODERNE UMETNOSTI

NJUJORK - Umetnica Marina Abramović izvela je nedavno najduži performans ikada, ona je, naime, provela 700 sati sedeći i gledajući posetioce izložbe "The Artist Is Present" u muzeju moderne umetnosti u Njujorku (MOMA).

Ovaj neobični performans Marine Abramović podrazumevao je da ona na stolici u atrijumu muzeja provodi po sedam sati dnevno, šest dana u nedelji.

Svi posetioci imali su priliku da priđu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i sednu na stolicu nasuprot nje i ukrste pogled s njenim. Neki su u toj igri "ko će duže" proveli i bezmalo ceo dan, dok su drugi ustajali posle samo nekoliko minuta.

Među posetiocima koji su odlučili da se ukrste pogled sa poznatom umetnicom bile su i poznate ličnosti poput Bjork, Lu Rida (Lou Reed), Marisa Tomei i Izabela Roselini (Isabella Rosselini).

Retrospektivna izložba privukla je preko 1.400 ljudi, a spomenimo i to da je Marina svih sedam sati dnevno, šest dana u sedmici bila odevena u dugu haljinu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.