Uzimao 150.000 dolara po bubregu

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzimao 150.000 dolara po bubregu

TRENTON - Američki savezni sud je osudio izraelskog državljanina na dve i po godine zatvora za posredovanje u kupovini ljudskih organa radi profita, piše danas izraelski dnevnik Haarec, dodajući da je to prva takva presuda ikada doneta po saveznim zakonima SAD.

Dnevnik precizira da je Izraelac Levi Izak Rozenbaum, koji živi u Njujorku, priznao da je posredovao između troje davalaca u Izraelu i kupaca bubrega u SAD. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Rozenbaum je za svaki od tri bubrega naplatio između 120.000 i 150.000 dolara dok je davaocima plaćao samo mali deo te sume.

U optužnici se kaže da je on preko novinskih oglasa u Izraelu nalazio ljude, koji su zbog siromaštva bili voljni da prodaju svoje organe i da je bolnicama u kojima su vršene transplantacije lažno predstavljao celu stvar, kao pomoć prijatelja ili rođaka obolelima.

Na suđenju u gradu Trenton u Nju Džerziju, gde su transplantacije obavljene, se pojavio rođak jednog od kupaca bubrega kao svedok odbrane, dok je drugi kupac rekao sudu da je Rozenbaum iskoristio situaciju.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Osuđen za trgovinu ljudskim organima

Izvor: Akter, 12.Jul.2012

Američki savezni sud je osudio izraelskog državljanina na dve i po godine zatvora za posredovanje u kupovini ljudskih organa radi profita, piše danas izraelski dnevnik Haarec, dodajući da je to prva takva presuda ikada doneta po saveznim zakonima SAD

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.