Ulagači na Wall Streetu oprezni

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Mar.2019, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulagači na Wall Streetu oprezni

NEW YORK – Na Wall Streetu se u utorak trgovalo oprezno jer nije bilo novih vijesti koje bi dodatno potaknule tržište nakon snažnog rasta cijena dionica od početka ove godine.

Glavna tema za investitore i dalje je trgovinski rat.

Tijekom osmomjesečnog trgovinskog rata, Sjedinjene Države su uvele kaznene tarife na uvoz iz Kine u vrijednosti 250 milijardi dolara, a Peking je uzvratio carinama na američku robu vrijednu 110 milijardi dolara. Te akcije su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << izazvale pomutnju na financijskim tržištima, poremetile proizvodne lance opskrbe i smanjile američki izvoz poljoprivrednih proizvoda.

Dužnosnici iz Trumpove administracije izjavili su za WSJ da očekuju da će dvojica predsjednika zaključiti sporazum na sastanku koji će biti održan narednih tjedana na Trumpovom imanju Mar-Lago na Floridi, prenosi agencija Reuters.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.