UN upozoravaju: Na pomolu humanitarna katastrofa u Alepu

Izvor: B92, 22.Avg.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN upozoravaju: Na pomolu humanitarna katastrofa u Alepu

Njujork -- Koordinator UN za humanitarna pitanja Stiven O'Brajen kritikovao je svetske sile zbog nemogućnosti da se saglase oko primirja.

Primirje bi omogućilo isporuku pomoći stanovnicima sirijskog grada Alepa, a O'Brajen je upozorio da je na pomolu humanitarna katastrofa bez presedana.

"Neću se pretvarati. Besan sam, veoma sam besan", rekao je O'Brajen članicama Saveta bezbednosti UN koje održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već treći sastanak povodom Alepa za mesec dana, prenosi AFP.

On je rekao da postoje planovi o hitnom slanju 70 kamiona humanitarne pomoći u Alepo, ako se postigne primirje.

O'Brajen je ponovio apel za 48-časovni prekid vatre u Alepu, u čijem istočnom delu se bez hrane, vode, struje i lekove nalazi skoro 275.000 ljudi.

Oko 1,5 miliona ljudi u zapadnom delu grada oseća nestašice osnovnih potrepština.

"U Alepu rizikujemo da budemo svedoci humanitarne katastrofe kakva se nije dogodila tokom petogodišnjeg krvoprolića i divljanja u Siriji", rekao je O'Brajen.

On je naveo da je drugi po veličini sirijski grad postao "sinonim za užas" zbog patnji Sirijaca.

Zvaničnik UN je pozdravio izjavu Rusije da podržava 48-časovni prekid vatre, ali je dodao da sve strane moraju da se obavežu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN upozoravaju na humanitarnu krizu u Alepu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2016

NJUJORK - Koordinator UN za humanitarna pitanja Stiven O''Brajen kritikovao je danas svjetske sile zbog nemogućnosti da se saglase oko primirja, koje bi omogućilo isporuku pomoći stanovnicima sirijskog grada Alepa, upozoravši da je na pomolu humanitarna katastrofa bez presedana..."Neću se pretvarati....

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.