Tajms skver opet bio evakusan zbog bombe

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2010, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajms skver opet bio evakusan zbog "bombe"

Njujorška policija zatvorila je i evakuisala deo Tajms skvera u petak u okviru istrage o sumnjivom paketu, koji su pregledali stručnjaci za deaktiviranje bombi, posle čega je ovaj prometni trg otvoren za pešake i saobraćaj, jer je ustanovljeno da je reč o običnom ručnom frižideru u kojem su pronađene boce sa vodom i knjige.

Situacija je prilično podsećala na incident od pre nekoliko dana, kada je na Tajms skveru ostavljen automobil u kojem se nalazio eksplozivni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << materijal.

U vezi sa tim napadom uhapšen je Fejsal Šahzad, a policija još ne zna da li je on u tom aktu radio sam ili je imao pomoćnike.

Što se incidentne situacije u petak tiče, frižider je pronađen oko 19 sati i 15 minuta po srednjoevropskom vremenu ispred hotela “Mariot Markis“ koji nije evakuisan, prenela je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

Na mesto događaja izašli su pripadnici jedinice za demontiranje bombi sa psima tragačima.

Njujorška policija dnevno u proseku dobija između 90 i 100 poziva kada je reč o sumnjivim paketima, a posle neuspelog bombaškog napada u subotu ta cifra je porasla za 30 odsto, naveo je AP.

Njujork se prostire na preko 790 kvadratnih kilometara kopnene površine, a procenjuje se da je na kraju 2009. godine imao oko 19,5 miliona stanovnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.