Spavanje na stomaku loše za kičmu

Izvor: 011vodič.com, 07.Mar.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spavanje na stomaku loše za kičmu

Ako spavate na stomaku, velike su šanse da se nećete probuditi odmorni. Kiropraktičar kaže da to nije dobro ni za kičmu.

22 sata: Vreme je za krevet. Za mršavljenje je od ključne važnosti da se naspavate. Laku noć

“To je najgori položaj za spavanje”, kaže dr Jan Lefkovic, kirkopraktičar iz Njujorka. “Nikada ne bi trebalo da spavate na stomaku jer to nije dobro za kičmu”.
Osim ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lice ne okrećete prema jastuku, verovatno je da glavu okrećete na stranu, što stvara pritisak na vrat i može dovesti do asimetričnosti u položaju kičme, tvrdi dr Lefkovic.
“Ako spavate osam sati tokom noći, to je trećina dana, što znači da veliki deo vremena provodite u položaju koji nije prirodan za kičmu”, objašnjava on, i dodaje da to može da dovede do jakih bolova u vratu i leđima.
Ako ste navikli da spavate u tom položaju i teško vam je da zaspite drugačije, dr Lefkovic preporučuje da pokušate spavate okrenuti na stranu. “Može vam pomoći i ako stavite jastuk između donjeg dela nogu – od kolena do nožnih članaka”.
Osim toga, kaže ovaj kiropraktičar, ljudima koji imaju bolove u donjem delu leđa, jastuk između donjeg dela nogu će ublažiti bolove.

The post Spavanje na stomaku loše za kičmu appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.