Sonja na festivalu u Podgorici

Izvor: B92, 08.Jun.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sonja" na festivalu u Podgorici

Dokumentarni film "Sonja" autorke Dragane Kanjevac, o legendarnoj glumici Sonji Savić, učestvovaće na podgoričkom festivalu dokumentarnog filma "UnderhillFest" u nedelju, 10. juna.

Kako je danas najavila produkcijska kuća "Bastards" iz Beograda, film će zatim učestvovati na festivalu Sinema siti u Novom Sadu, na dve projekcije 17. i 19. juna.

Uspešna premijera bila je ovog proleća u Beogradu, na medjunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a krajem maja i u Njujorku.

U galeriji "MC", u okviru novoustanovljenog filmskog programa ovog umetničkog prostora pod naslovom "FILMC" posle projekcije usledio je razgovor njujorške publike sa autorkom filma.

Dokumentarac "Sonja" zatim je prikazivan dve večeri u kultnom klubu "Nublu" na Menhetnu, koji je poznat po sopstvenoj muzičkoj produkciji i uspostavljanju trendova na multikulturnoj umetničkoj sceni Njujorka, saopštio je "Bastards".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.