SAD za novu rezoluciju o Siriji

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD za novu rezoluciju o Siriji

Njujork -- SAD predlažu novu rezoluciju Saveta bezbednosti UN u kojoj se traži okončanje nasilja u Siriji, prvo od strane vladinih snaga a zatim boraca opozicije.

Prema rečima diplomata, o nacrtu rezolucije, čiju je kopiju dobio AP, raspravljaće danas iza zatvorenih vrata pet stalnih članica saveta - SAD Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska, kao i Maroko - arapski predstavnik u Savetu bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Rusija i Kina su bile uložile veto na dosadašnje dve rezolucije rekavši da nisu izbalansirane i da se samo od vlade traži da prekine napade a ne i od opozicije, podseća američka agencija.

Moskva, koja je preuzela vođstvo, takođe primećuje AP, optužila je zapadne snage da raspiruju sukob potpomažući pobunjenike.

Novi nacrt rezolucije pokušava da ima balansiran pristup i da uključi Kinu i Rusiju, ali je nejasno da li će one biti zadovoljne.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.