Rusija u SB UN blokirala nacrt rezolucije SAD

Izvor: B92, 16.Nov.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u SB UN blokirala nacrt rezolucije SAD

Njujork -- Rusija je blokirala u Saveta bezbednosti UN američki nacrt rezolucije o produžavanju mandata misije Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja u Siriji.

Savet bezbednosti je trebalo da razmatra dva nacrta rezolucije o produžavanju rada misije - američki i ruski, prenosi Tass.

Rusija je prethodno povukla svoj nacrt.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je saopštio na sednici da povlači svoj nacrt, pošto nije postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovor na sednici SB UN da se o njemu glasa posle američkog nacrta.

Nakon toga na glasanje je podnet nacrt rezolucije SAD. Dokument je dobio podršku 11 zemalja, a protiv su bile Rusija Bolivija, dok su Kina i Egipat bili uzdržani.

Mandat misije ističe sutra.

Ovo je deseti ruski veto na nacrt neke rezolucije SB UN u Siriji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija blokirala nacrt rezolucije SAD u SB UN

Izvor: RTS, 16.Nov.2017

Rusija je blokirala u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija američki nacrt rezolucije o produžavanju mandata misije Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja u Siriji pošto je prethodno povukla svoj nacrt. . Savet bezbednosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.