Rast američke ekonomije podržava Wall Street

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jun.2018, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast američke ekonomije podržava Wall Street

NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica snažno porasle, dok je Nasdaq indeks dosegnuo novu rekordnu razinu treći dan zaredom zahvaljujući dobrim gospodarskim pokazateljima i splašnjavanju bojazni od trgovinskog rata.

Zabrinutosti ulagača u vezi s trgovinskim napetostima splasnule su, naime, nakon što je jučer iz Bijele kuće poručeno da će predsjednik SAD-a Donald Trump na predstojećem summitu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << skupine G7 najrazvijenijih svjetskih gospodarstava razgovarati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i kanadskim premijerom Justinom Trudeauom.

Premda Washington nije odstupio od svojih čvrstih stavova, napetosti su, kažu analitičari, splasnule.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Azijska tržišta: Indeksi najjači u dva i pol mjeseca

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jun.2018

TOKIO - Na azijskim su burzama danas cijene dionica porasle, dosegnuvši najvišu razinu u dva i pol mjeseca, što se zahvaljuje dobrim gospodarskim pokazateljima i jučerašnjem rastu indeksa na Wall Streetu...MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7 sati u plusu 0,4 posto...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.