Pronađena traka sa snimanja David Bowie i Brian Eno

Izvor: BalkanRock.com, 20.Dec.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena traka sa snimanja David Bowie i Brian Eno

Mark Markersbaugh je pronašao snimak Davida Bowieja i Briana Enoa. Frontman grupe Devo je takođe otkrio Bowiev glas kao stvoren za njihov debitantski album.

Ranije ovog meseca Mark Markersbaugh je učestvovao na događaju “Song Stories” u prodavnici Sonos u Njujorku, u čast Davida Bowija koji je pre skoro dve godine preminuo od raka. Tokom Mothersbaugh-ovog segmenta otkrio je postojanje neobjavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << trake sa džem sesijom sa članovima Devo, Brian Eno i the Thin White Duke.

Prema tvrdnjama Bedford + Bowery, sve je počelo kada je Mothersbough podelio da je otkrio nekoliko traka sa snimanja za Devo debi album, Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!, koji je producirao Eno uz pomoć Bowieja. Očigledno, Devo-ov basist je propustio let “jer se raspravljao sa svojom devojkom na aerodromskom telefonu”, tako da su oni koji su ostali u studiju Conny Plank-a u Nemačkoj napravili najbolje moguće.“Devo se zaglavio sa Davidom Bowiem, Brianom Enoom, Holgerom Czukayom i par drugih čudnih Nemaca koji se bave elektronskom muzikom, a tamo su se slučajno okupili“, rekao je Mothersbough.

Bowie se priključio Devou na leto 1977. godine, govoreći bendu da bi voleo da im bude producent, kao i da će platiti za sesije kada su rekli da nemaju ugovor o snimanju. Tokom svoje druge emisije te noći, Bowie je izašao na scenu i rekao: “Ovo je grupa budućnosti, produžiću ovaj Božić u Tokiju!”

Eno je završio sa najvećom produkcijom u Nemačkoj, jer je Bowie snimao Just Gigolo, ali je britanski pevač navodno i dalje nalazio vreme za snimanje neobjavljenih vokala. Mothersbaugh je rekao da je nedavno pronašao master snimke od 24 traka za Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!.

Mothersbough je objasnio da je Devo naposletku uklonio Bowijev vokal, jer je bio “totalno paranoičan povodom ljudi koji se mešaju u naše stvari”, nakon što su imali posla sa čudnim menadžerima i neovlašćenim izdanjima.

Međutim, nije sva nada izgubljena za one koji žele da čuju neobjavljeni materijal. “Mislim da bi trebalo da vidimo šta se nalazi na tim trakama”, rekao je Mothersbaugh. “Zaista sam radoznao da vidim šta su oni to uradili.”

Drugi gosti na panelu su bili Nikki Sixx i Meredith Graves, iz grupe Motley Crüe, odnosno Perfect Pussy i fotograf Mick Rock. Najnoviji album Devoa je iz 2010. pod imenom Something For Everyone. Od tada, Mothersbaugh je izdavao zanimljive filmove kao što je Thor: Ragnarok.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.