Preminula legenda bejzbola Jogi Bera

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula legenda bejzbola Jogi Bera

Legendarni bejzbol igrač Jogi Bera preselio se u legendu u 90. godini, saopštio je njegov nekadašnji klub Njujork Jenkis. Bera, član Kuće slavnih, preminuo je prirodnom smrću u svom domu u Nju Džersiju.
Svojom igrom i životnom pričom Lorens Peter Jogi Bera je ispisao jedinstvene stranice sporta i bejzbola.

Celu profesionalnu igračku karijeru, dugu 19 godina, proveo je u Njujork >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jenkijima i postavio čitav niz i danas nedostižnih rekorda. Sa timom iz Njujorka osvojio je 14 svetskih serija, tokom 18 sezona u Njujorku. Jedan je od četvorice igrača koji su čak tri puta birani za Najkorisnijeg igrača lige a petnaest puta je igrao u Utakmici svih zvezda. Po okončanju karijere njegov dres sa brojem 8 više niko ne nosi u timu Jenkija, a Jogi Bera je dobio mesto u kući slavnih.
Posle igračke karijere Bera je uz svoj klub ostao i kao trener i upravnik ostvarivši još neverovatnije rezultate. Tako je osvojio čak 13 šampionskih prstenova na 21. prvenstvu.
Nadimak Jogi dobio je zbog čudnog načina izražavanja na početku karijere, jer je zbog nedovoljnog obrazovanja i poznavanja jezika koristio tautološke izraze poput "nije gotovo dok nije gotovo".Iz sličnih izjava nastala je čak i neformalna zbirka izreka pod nazivom "Jogizmi".

Jogi Bera je većinom života od 90. godina bio legenda sporta i bejzbola, a onda se preselio u legendarna sećanja.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.