Plasido Domingo nepoželjan u Metropolitenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo nepoželjan u Metropolitenu

Jedan od najvećih operskih pevača današnjice Plasido Domingo neće više nastupati u Metropolitenu u Njujorku, posle optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje.

Domingo, vodeći svetski tenor, trebalo je da nastupi večeras u Metropoplitenu u "Magbetu".

Kako prenosi Rojters, i on kao i Metropoliten saopštili su da on više neće nastupati u toj, jednoj od najvećih operskih kuća u svetu.

"Metropoliten opera potvrđuje da se Plasido >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Domingo složio da se odmah povuče iz svih budućih predstava u Metu. Met i gospodin Domingo složili su se da on treba da odstupi", kaže se u saopštenju Opere.

Više od 30 pevača, igrača, muzičara, učitelja pevanja i drugih zaposlenih u operskim kućama potvrdili su poslednjih nedelja da su bili svedoci njegovog neadekvatnog ponašanja prema ženama u poslednje tri decenije.

Domingo (78) u saopštenju za javnost naveo je da, iako oštro odbacuje optužbe, ipak smatra da bi njegovo pojavljivanje u ovoj produkciji 'Magbeta' odvratilo pažnju od teškog rada njegovih kolega i na sceni i iza nje, i zahvalio upravi Meta što je uslišila njegov zahtev da se povuče.

Nekoliko američkih opera i orkestara otkazalo je do sada nastupe Dominga, inače umetničkog direktora opere u Los Anđelesu, ali odluka Metropolitena predstavlja do sada najjači udarac pevaču.

Rojters podseća da su stotine žena javno optužile moćne ljude u biznisu, politici, medijima, sportu, umetničkim krugovima i zabavnoj industriji za seksualno maltretiranje i zlostavljanje od oktobra 2017., zahvaljujući pokretu #MeToo.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Plasido Domingo i Metropoliten raskinuli saradnju zbog optužbi za seksualno uznemiravanje žena

Izvor: Radio 021, 25.Sep.2019

Jedan od najvećih operskih pevača današnjice Plasido Domingo neće više nastupati u Metropolitenu u Njujorku, posle optužbi nekoliko žena za navodno seksualno uznemiravanje...Domingo, vodeći svetski tenor, trebalo je da nastupi večeras u Metropoplitenu u "Magbetu". Kako prenosi Rojters, i on...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.